Če pogledamo po spletu, bomo hitro ugotovili, da so dandanes pomembna podjetja nastala iz majhne želje posameznika, da bi nekaj spremenil ali ustvaril. Najbolj tipičen primer je morda prav družbeno omrežje Facebook, ampak takih podjetji je nešteto.

Vam ni treba gledati tako daleč ali razmišljati o tako zahtevnih projektih. Navdih so vam lahko bližnji prijatelji, znanci in sorodniki, ki so iz nič in s skrbnim načrtovanjem le uresničili svoje želje. Peter, ki je nekoč rad fotografiral prijatelje, zdaj ponuja profesionalne fotografske storitve. Prijateljica, ki ni dokončala univerzitetnega izobraževanja, ampak je vedno ljubila druženje s psi, ima zdaj znano pekarno pasjih piškotov. Mogoče pa so si prav vaši starši končno privoščili nakup vikenda na morju ali košček zemlje, kjer bo zrastla majhna lesena hiška, za popolno uživanje v naravi. Kaj pa si zaslužite vi?

Uresničljiv načrt lahko naredi razliko

Samo načrt, ki ima trdne temelje in dosegljive cilje, se lahko uresniči. Nihče vam potem ne preprečuje, da bi ob uspešno doseženem rezultatu, cilje še povečali. Ideje in želje lahko vedno nadgradite, vedno lahko sežete še dlje od pričakovanega. Pomembno pa je, da so osnovni cilji dosegljivi z vlaganjem minimalnega truda, drugače boste že na poti do prvega cilja obupali.
Načrtujete smotrno, bodite realni in si zastavite uresničljive cilje, ki jih lahko dosežete s preudarnim varčevanjem. To je pravi recept za uspeh!

Kritično ocenite svoje finančne zmožnosti

Najprej se usedite za mizo in skrbno določite vse svoje prihodke in odhodke. Če je želja skupna partnerju ali drugimi družinskim članom, potem naj to opravijo vsi. Samo tako boste lahko realno ocenili svoje finančne zmožnosti in pretehtali ali lahko dosežete zadane cilje.

Ne razmišljajte o nepričakovanih dohodkih. Realno ocenite vaše finančno stanje! Koliko lahko vlagate mesečno, ne da bi to vplivalo na kvaliteto vašega življenja?

Bistveni koraki do uspeha:

  • opravite temeljito analizo finančnega stanja,
  • definirajte in optimizirajte izdatke,
  • napravite finančni načrt za doseganje dolgoročnih ciljev,
  • vztrajno namenjajte del mesečnih prihodkov za realizacijo.
Img 1

Povežite se s pravimi ljudmi

Ljudje, ki vas na poti do uresničitve želja podpirajo, so vaš največji adut. Potem so tu še ljudje, ki vam pri uresničevanju ciljev lahko pomagajo tudi praktično. S svetovanjem pred in ob nakupu, gradnji, razvoju ideje ali izobraževanju. Poiščite in poskusite priti v stik z ljudmi, ki vam lahko s svojim znanjem pomagajo zgraditi temelje za dosego vaših ciljev. Tako bo pot veliko lažja in hitrejša, kot če vse stavite samo nase in obremenjujete svoje bližnje.

Bodite vztrajni!

Vaši cilji so uresničljivi! Ne zamahnite takoj z roko ob misli, da denarja ne bo nikoli zadosti. Treba je le pravilno narediti prve korake, nato pa vztrajati vse do konca. Varčevanje je navada, ki se je lahko priučite in le vztrajno varčevanje in smotrno razporejanje prihrankov vam bo omogočilo uresničitev ciljev. Pomembne stvari terjajo svoj čas in nič drugače ni pri varčevanju in vlaganju.

Ves trud bo poplačan, ko boste uresničili svoje želje. To vam omogočajo naši varčevalni načrti in strokovno vodenje vaših vlaganj. Zato smo tu, da vas na vaši poti vodimo in usmerjamo.

Img 2

Zaslužite si za svoje želje.

Ste kdaj sanjali o najnovejšem profesionalnem fotoaparatu, o novem supu, večmesečnem potovanju po Aziji ali prenovi stare hiše v družinski lasti? Veliko ljudi sanjari, želje pa izpolnijo le tisti, ki naredijo prvi korak - zato izdelajte svoj finančni načrt.

Izpolnite spodnji obrazec in na vaš e-mail naslov boste prejeli personaliziran varčevalni načrt.

POMEMBNO: